Kamra-túra

Hírek

Kamra Túra közgyűlés - Orgovány

Tovább
2017. április 28.

Homokhátság védjegy megújulása
A tavasz beköszöntével egymást követik a változatosabbnál változatosabb fesztiválok, rendezvények, amelyeket a Kamra-túra termékei tesznek még ízletesebbé. Az évszak nemcsak a természet, hanem a Homokhátság védjegy megújulásáról is szólt.

Tovább
2017. április 16.

Ganoderma biogomba - Gyöngyösi Sándor

Teljesült egy álom! <3 Több év fáradtságos munkája után, bemutattuk bio gyógygombás termékeinket a világnak,a nürnbergi Biofachon mely a világ vezető szakvására.

KAttintson ide a képekért: Click to open link


Tovább
2017. február 18.

FEHOVA és Fonyódi Kolbászfesztivál

A téli Balaton legnagyobb gasztronómiai eseményén 2017. február 3-5. között a Tormási Tanya - Vincze Ágnes a Kamra Túra Egyesület tagja is részt vett, ahol már várták a vásárlói. 

A képekért kattintson ide: Click to open link


Tovább
2017. február 18.

Kecskeméti Tanyai Termék Piac III. évforduló

Sokszínű hagyományőrző programok várják szeptember utolsó hétvégéjénazérdeklődőket az Őszi Helyi Termék Ünnepen, amelyet a KecskemétVáros Napjaprogramsorozathoz kapcsolódóan rendeznek meg a Kecskeméti tanyaitermék piac 3.évfordulója alkalmából, melyet 2016. szeptember 29.-én 17órától Kecskemétfőterén ünneplünk meg.

A háromnapos rendezvény bőségesen kínál minden korosztályszámáraprogramokat.

Nyitvatartás:2016. 09. 29. 14:00 – 19:00


Tovább
2016. szeptember 27.

„Bács-Kiskun a mi megyénk"

Minden hónap első vagy második péntekén bemutatkozik a megye egy-egy járása, felfedve természeti-, turisztikai- és tárgyi értékeit, hagyományait, házi, tájjellegű termékeit. A kezdeményezéshez csatlakozott a Kamra-Túra Hálózat is.Tovább
2016. szeptember 9.

Vízminőségvizsgálat a Homokhátságon
A Kamra-túraHomokháti Gazdák Egyesülete, valamint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2016tavaszán, 120 tanyai gazdaság ivóvizét vizsgáltathatta be.

MagyarországKormánya kiemelt fontosságúnak tartja a tanyák megőrzését, az ott élőkéletminőségének javítását. Több hazai kutatás készült már a vizek minőségénekállapotáról, azonban első alkalommal történt átfogó, a tanyai ivóvizekrekoncentráló vizsgálat, amelynek elvégzését az Egyesület alapítója, a Nemzeti AgrárgazdaságiKamara Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága is szorgalmazott.


Tovább
2016. április 24.

Felhívás fúrt kutak vízminőségének vizsgálatára

A Kamra-túra Homokháti Gazdák Egyesülete és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat aFöldművelésügyi Minisztérium Tanyafejlesztési Programjának keretébenivóvízminőség javításra nyert támogatást a tanyák, valamint az alföldi tanyástérségek megőrzése és fejlesztése érdekében. Ennek keretében korlátozottszámban, de lehetőség nyílik a fúrt kutak vízminőségének vizsgálatára. A tanyákkiválasztása az önkéntes jelentkezést követően, azok beérkezésének sorrendjébentörténik.


Tovább
2016. január 7.

Gazdálkodói fórum Kunszentmiklóson
A Bács Arárház Kft. a Tanyafejlesztési Program keretében elnyert támogatásnak köszönhetően valósítja meg projektjét a város-vidék kapcsolat erősítésére. A térség gazdálkodói piacra jutásának elősegítése céljából fórumot rendez 2014. február 26-án (szerda) Kunszentmiklóson, a Városházán 14 órától.

Tovább
2014. február 19.

Fórum Kiskunfélegyházán


MEGHÍVÓ - A Tanyai gazdaságok direktértékesítésének előmozdítása projekt keretében rendezendő FÓRUMRA

2014. február 11. (kedd) 14.00 óra


Kiskunfélegyháza Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola 6100 Kiskunfélegyháza, Oskola u. 1-3.

Tovább
2014. február 2.

Gazdadélután Kecskeméten és Orgoványon

Tovább
2014. január 29.

Gazdadélután Kunfehértón

Tovább
2014. január 24.

Gazdadélután Bugacon

Tovább
2014. január 23.

Gazdadélután Izsákon és Kelebián

Tovább
2014. január 17.

Kérdőív homokháti gazdálkodók részére
TISZTELT GAZDÁLKODÓK!

A Tanyafejlesztési Programon belül a Bács Agrárház Kft. és a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezete „Homokhátsági tanyai gazdaságok piacra jutásának segítése” címmel valósítja meg projektjét.


Ennek köszönhetően az alábbi lehetőségekhez csatlakozhatnak, Homokhátsági - kérdőív

Tovább
2014. január 10.

Homokhátsági Nyitókonferencia
Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Bács Agrárház Nonprofit Közhasznú Kft. 2014.január 16-án nyitókonferenciával indítja útjára a Tanyafejlesztési Program keretében megvalósuló projektjét.

Homokhátsági nyitókonferencia 2014. január 16. - meghívó

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Homokhátsági nyitókonferencia 2014. január 16. - jelentkezési lap

A pályázatnak köszönhetően Önök is kedvezményezettjei lehetnek a projektkeretében megvalósuló fejlesztéseknek. Kérjük, hogy lehetséges részvételének biztosítása érdekében az alábbi kérdéseket megválaszolni szíveskedjen.

Kérdőív a tanyaprojektbe bekapcsolódni kívánó gazdálkodóknak!

Sajtóanyag


Tovább
2013. december 21.

Indítjuk sikeres pályázatunk megvalósítását!
Sikeresen pályáztak a Tanyafejlesztési Programban az Agrárgazdasági Kamara nonprofit gazdasági társaságai

A Tanyafejlesztési Program keretében a tanyai termékek piacra jutásának elősegítése célterületen a Bács Agrárház Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Agrár Nonprofit Kft. a Nemzeti Agrárkamara, a NAK Bács-Kiskun Megyei és Csongrád Megyei Szervezeteinek partnerségével sikeres pályázatot nyújtottak be. A két szervezet közel 50 millió forint támogatást nyert.
A fejlesztési projektek a kistermelő tanyai gazdaságok vertikumépítését, direktértékesítést, a jövedelemszerző képesség javítását hivatottak előmozdítani a vidékfejlesztés eszközeivel; különös tekintettel a közösségi marketingre, képzésre, ismeretterjesztésre.

Tovább
2013. november 11.

Homokháti tanyák egy lépéssel előbbre a piacon
A tanyafejlesztési program keretében megvalósuló „Homokhátság tanyai gazdaságainak piacra jutását segítő Kamra-túra” projekt április végén zárul. A három megyére –Bács-Kiskun-, Csongrád-, Pest- kiterjedő projekt keretében a megyei agrár

Tovább
2013. április 24.

A Kamra-túra Gazdaudvar Hálózat Egyesület létrehozása szervezetfejlesztő megbeszélése

Tisztelt Kamra-túra Gazdaudvar Hálózati Tag!

A BKM Agrárkamara aTanyafejlesztési Program előző szakaszában nyertes projektje záró értékelésén,a jelenlévő hálózati tagok egybehangzóan a Kamra-túra Gazdaudvar Hálózatszervezetfejlesztése mellett szóltak.

Mint arról már korábban istájékoztattuk a Kamra-túra Hálózat tagjait, a tanyafejlesztési program jelenszakaszában az elnyert támogatás lehetővé teszi a hálózati forma átalakítását,civil szervezet létrehozását.

Tovább
2013. március 18.

Kistermelői fórum - Kiskőrös
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. február 28 (csütörtök) 15.00 órakor megrendezésre kerülő Kistermelői fórumra. Helyszín: Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium 6200 Kiskőrös, Árpád u. 4.

Tovább
2013. február 14.

Meghívó Gazdadélutánra - Kerekegyháza
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. február 21. (csütörtök) 15.00 órakor megrendezésre kerülő Gazdadélutánra! Helyszín: Katona József Művelődési Ház 6041 Kerekegyháza, Szent István tér 2.

Tovább
2013. február 14.

Meghívó Gazdadélutánra - Jászszentlászló
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. február 19. (kedd) 15.00 órakor megrendezésre kerülő Gazdadélutánra!Helyszín: Közösségi Ház 6133 Jászszentlászló, Rákóczi u. 20.


Tovább
2013. február 14.

Meghívó Gazdadélutánra - Tompa
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. február 14. (csütörtök) 15.00 órakor
megrendezésre kerülő Gazdadélutánra!Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár 6422 Tompa, Szabadság tér 5.

Tovább
2013. február 8.

Meghívó Gazdadélutánra - Csólyospálos
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében. 2013. február 12. (kedd) 15.00 órakor megrendezésre kerülő Gazdadélutánra! Helyszín: Közösségi Ház 6135 Csólyospálos, Kossuth utca 118.


Tovább
2013. február 8.

Meghívó Gazdadélutánra - Kecel
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. február 07. (csütörtök ) 15.00 órakor  megrendezésre kerülő Gazdadélutánra! Helyszín: Városi Könyvtár és Művelődési Ház 6237 Kecel, Szabadság tér 17.

Tovább
2013. január 30.

Meghívó Gazdadélutánra - Szabadszállás
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. február 5. (kedd) 15.00 órakor megrendezésre kerülő Gazdadélutánra! Helyszín: József Attila Közösségi Ház 6080 Szabadszállás, Kossuth L. u. 4.

Tovább
2013. január 30.

Meghívó Gazdadélutánra - Kiskunhalas
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. január 31. (csütörtök)15.00 órakor megrendezésre kerülő Gazdadélutánra! Helyszín: Művelődési Központ 6400 Kiskunhalas, Bokányi D. u. 8.

Tovább
2013. január 21.

Meghívó Gazdadélutánra - Jakabszállás
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. január 29. (kedd) 15.00 órakor megrendezésre kerülő Gazdadélutánra! Helyszín: Művelődési Ház 6078 Jakabszállás, Petőfi S. u. 13.

Tovább
2013. január 17.

Meghívó Gazdadélutánra - Lakitelek
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. január 24-én (csütörtök) 15.00 órakor megrendezésre kerülő Gazdadélutánra! Helyszín: Petőfi S. Művelődési Ház 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48/a

Tovább
2013. január 15.

Meghívó Gazdadélutánra - Lajosmizse
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokháti tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” című projekt keretében 2013. január 23-án (szerda) 15.00 órakor megrendezésre kerülő Gazdadélutánra! Helyszín: Polgármesteri Hivatal 6050 Lajosmizse, Városház tér 1.

Tovább
2013. január 10.

Projektindító konferencia előadások
A 2012. december 12.-én A Természet Házában megtartott projektindító konferencián elhangzott előadások anyagai letölthetők a www.homokhatsag.hu oldalról.

Tovább
2012. december 14.

Projektindító konferencia
M E G H Í V Ó - „Homokhátsági tanyai termékek piacra jutásának előmozdítása, Kamra-túra” sajtótájékoztatóval egybekötött projektindító konferenciára.

Tovább
2012. december 5.

Tanyafejlesztési program Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara projektindító konferenciája
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara megalakulása óta napirenden tartja a Homokhátság természeti adottságihoz igazodó gazdálkodói tevékenység előmozdítását, a gazdálkodók megélhetése javításának érdekében a több lábon állás segítését, kiemelten kezeli a tanyai gazdaságok megőrzését, fejlődésükhöz való hozzájárulást.

Tovább
2012. december 5.

Projektzáró workshop
A Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő gazdatársait a „Homokhátsági tanyai termékek piacra jutásának elősegítése Kamra-túra II. ütem”című projekt keretében 2012. június 15-én (péntek) 9.00 órakor megtartásra kerülő Work-shopra Projektzáró értékelésre. A rendezvény helyszíne: Gedeon Tanya Panzió 6078 Jakabszállás II. kerület 150.

Tovább
2012. június 11.